zaterdag 26 november 2011

Vrijdag 25/11

En om de week af te sluiten.

Gisteren ook voor het eerst terug les gehad op vrijdag. Een maand lang hadden we geen Wijsbegeerte, omdat we niet genoeg studiepunten hebben voor dat vak. We zouden teveel zien in de les. Of toch teveel zaken die we niet moeten kennen voor ons examen.
Tante Nonneke heeft een technologie update doorgevoerd en werkt nu met een hypermoderne headset om haar stem kracht mee te geven. Wel een hippe accessoire en nog praktisch ook, want nu kan je ze tenminste verstaan.

Achteraf naar mijn kot gegaan om daar alles op te ruimen. Evelien had haar gerief daar ook nog laten liggen, omdat ze dan met mij terug naar huis kon gaan. Dan moest ze dat niet allemaal meesleuren. Zonder problemen op onze trein geraakt dan. Maar natuurlijk is de NMBS niets zonder vertragingen en kregen we al snel te horen dat wegens de slechte staat van de sporen tussen Gent en Brussel, we een vertraging van 20min zullen oplopen. Dat kwam een beetje scheef uit natuurlijk, aangezien Evelien haar aansluiting in Lichtervelde moet halen.We hadden dus maar snel afgesproken dat ze mee kwam tot in Diksmuide en dat ze dan, na meegegeten te hebben met ons, naar huis werd gebracht door mij. We hadden dan ook nog even de tijd om een plan te bespreken om Evelien wat tijd te besparen. We hebben dinsdag namelijk les tot 18u en woensdag al om 9u, dus als Evelien heen en terug moet naar Torhout, verliest ze veel tijd en kan ze niet meer deftig eten, slapen en werken. Daarom heb ik voorgesteld dat ze die nacht ook in Brussel doorbrengt, bij mij of bij Anne. Dat gaat ze nu voorstellen aan haar moeder.
Want die begint dingen te denken, en we weten allemaal dat er iets goed mis is, als vrouwen beginnen te denken. Dat eindigt bijna altijd met miserie (grapje, dames, grapje!).

Wouter zijn dan gisterenavond ook begonnen met onze Beta-test van Star Wars The Old Republic. We zijn er laaiend enthousiast over. Wij zijn al jaren WoW gewoon als de standaard voor mmorpg's. Maar SWtoR tilt het toch naar het volgende niveau als je het mij vraagt. Het ziet er misschien nog niet zo prachtig uit grafisch, maar het is dynamisch. Je hebt net zo goed het gevoel dat werelden leven, dat er iets aan de hand is, dat je een onderdeel van iets bent. Meer nog, dankzij de voice-acting en de dialoogkeuzes die volledig ingesproken zijn, kan je echt reageren op opmerkingen en situaties. Iets wat je in WoW niet kon en je dus eigenlijk meer een hersenloze ja-knikker was. Ook is er nu meer ruimte voor groepen. Als je een gesprek aangaat met iemand en een ander groepslid is bij je, kan je allebei voor een andere optie kiezen. Dan wordt er een dobbelsteen gerold en wie het hoogste gooide, krijgt de reactie te zien. De andere krijgen nog wel de uitkomst van hun eigen keuze, zodat ik bijvoorbeeld niet corrupt word door Wouter zijn Dark-keuzes. Ook het vechten is heel dynamisch. Vijanden verschuilen zich, maar kunnen met het tactisch gebruik van bommen of the Force terug tevoorschijn gehaald worden. Het voelt niet statisch aan.
Ik heb al veel feedback gegeven, zowel positieve als negatieve. De negatieve meestal door bugs of zaken die nog makkelijk te herstellen zijn. Maar voor mij is het nu al min of meer duidelijk wat er ons staat te wachten in de toekomst van mmorpg's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten