dinsdag 22 november 2011

Star Wars The Old Republic

Het is dus officieel, ik keer niet terug naar World of Warcraft!
Het spel heeft zijn beste tijd gehad en ondanks vele uren, dagen, weken spelplezier er aan te danken te hebben, moet ik er vaarwel tegen zeggen. Er zit gewoon bijna niets meer in. Zaken worden gerecycled, de gameplay wordt te simpel op aandringen van whiners die niet kunnen gamen en het straalt gewoon niet meer de flair uit van vroeger. Ook zitten ze aan het einde van hun Latijn qua verhaal. Tot nu toe hadden ze de rest van het verhaal uit Warcraft 3, een strategy game, om op voort te bouwen en dat hebben ze enorm goed gedaan. Je voelde je echt deel van die wereld. Nu echter, zijn alle losse eindjes vastgeknoopt en moeten ze nieuwe dingen beginnen denken. Het probleem is dat ze de afgelopen jaren zo zijn bezig geweest met de bestaande verhalen af te maken, dat ze geen oog hadden voor de toekomstige en dat er nu bijna geen aanloop is naar de volgende uitbreiding, Mists of Pandaria. Ik bedoel, alle grote schurken zijn verslagen, de Horde en Alliance zijn weer eeuwig oorlog aan het voeren, de wereld is al duizend keer gered, heel de wereld is in kaart gebracht (zelfs in de ruimte)... en nu opeens moeten we geloven dat er nog een heel nieuw continent ergens op de planeet lag, met een ras van kungfu-vechtende panda's? Panda's die eigenlijk in Warcraft 3 als easter egg bedoelt waren. Sorry, maar ze gaan veel moeten doen om mij daar nog van te kunnen overtuigen.

In plaats daarvan hou ik al een aantal jaren een ander spel in het oog. Star Wars: The Old Republic, gebaseerd op de Knight Of The Old Republic rpg van Bioware. Het speelt zich af in het universum van Star Wars, maar wel een goede 2000jaar vóór de films. Dus Jedi en Sith zijn nog massaal aanwezig in het dagelijks leven en voeren een enorme open oorlog. Het ziet er enorm goed aangepakt uit en vooral met zorg voorbereid, zodat zowel fans en niet-fans er het meeste uit kunnen halen. Er zijn al veel kandidaten geweest om de troon van WoW over te nemen, maar deze is de enige die een realistische kans maakt om het waar te maken.
En nu ben ik uitgenodigd voor de Beta-fase. Beta is een testfase die vlak voor de release wordt uitgevoerd. De laatste bugs en foutjes worden uit het spel gehaald, alles wordt nog eens opgepoetst en er worden nog meningen beluisterd van de testers. Er wordt van ons verwacht het spel te spelen zoals we normaal zouden doen, maar na elke quest, elke interactie, elk prulletje dat we maar doen, een feedback geven met onze bedenkingen, zodat zij dat nog kunnen verwerken en aanpassen. Hoe goed iets te vinden is, of onze personages wel sterk genoeg, of ze niet te sterk zijn, of er grafische bugs zijn, of je door de wereld valt op een bepaalde plek, of er een manier is om het spel te exploiteren voor snel veel geld te krijgen... daar moeten we allemaal op letten.
Het is misschien een kleine rol, maar het voelt toch wel goed om te weten dat je ergens meegeholpen hebt aan het verwezenlijken en afmaken van een spel van die omvang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten