vrijdag 9 september 2011

Manke Poes

Ik ben ondertussen aangekomen bij mijn vader, ik had hem al meer dan een maand niet gezien. Nuja, zo is de regeling in de zomervakantie, niet veel aan te doen.
Dus toen ik hier aankwam, heb ik ook even een kleine update gekregen van het reilen en zeilen hier. Meestal was het niets speciaals, zoals druk op het werk, Wannes die een kot heeft gevonden, enzo... Maar één ding stak toch wel uit. Onze kat Floor, afgekort van Florence, heeft een pijnlijke poot.
Kennelijk is ze vorige week in gevecht geraakt met een andere kat en heeft ze zo een paar beten opgelopen. Daardoor was ze een paar dagen wat mottig en had ze geen eetlust. Volgens de dierenarts had ze via die beten een kleine infectie opgelopen. Hij gaf ze snel een spuit antibiotica en de volgende dag was ze weer helemaal de oude en huppelde ze weer zorgeloos rond. Misschien iets TE zorgeloos blijkt nu, want kort nadien begon ze te manken. Haar linkervoorpoot houdt ze de hele tijd opgetrokken en zo huppelt ze maar wat rond, aandacht zoekend bij iedereen die het horen wilt. Dus nogmaals een trip naar de dierenarts. Waarschijnlijk is ze van net iets te hoog gesprongen, of is ze met haar poot ergens tussen gekomen en doet het nu wat pijn. Dus kreeg ze pijnstillers. Daar is ze een dag groggy van geweest, maar kort daarna had ze schijnbaar geen last meer. Nu jammer genoeg weer wel, want ze mankt weer enorm. Ze jankt niet, dus pijn zal ze niet hebben, maar toch durft ze er toch niet op steunen.
Zou ze zich misschien wat aan het aanstellen zijn?

2 opmerkingen:

  1. Kennelijk speelt haar poot vooral op als ze weet dat je er op zit te kijken. Dus ergens zal het wel wat aanstellerij zijn.
    Maar ook als ze niet weet dat we kijken, durft ze er niet teveel druk op zetten of hard op te steunen. Het zal dus wel een kneuzing of verstuiking zijn.
    Als het tegen het einde van de week niet beter is, gaan ze terug naar de dierenarts.

    BeantwoordenVerwijderen