zondag 18 september 2011

Disneyland, donderdag 15/09

Gisterenavond nog lang gebabbeld met Evelien. Ze opent zichzelf maar heel zelden naar anderen toe, en ik denk wel dat ze er deugd van gehad heeft om nog eens open te zijn.
Het was dan ook veel te laat dat we in slaap zijn gevallen. De uitstekende bedden konden wel voor instaan voor een geweldige nachtrust, zo zacht om op te liggen. Ik heb echt zalig geslapen.
Ik heb wel vreemd gedroomd. Het zal wel een combinatie geweest zijn van vermoeidheid, het babbelen en een hele dag rondgelopen hebben in Disney dat de droom veroorzaakte. Ik weet ook niet meer precies wat ik droomde, alleen dat Nele en nog een paar andere meisjes, ex-vriendinnen, er in voorkwamen. Het was geen akelige droom ofzo, gewoon vreemd en heel erg levendig.
Evelien komt net uit de douche, ik spring er dan ook even in.

------------------------

Na de douche zijn we vrijwel meteen naar beneden gegaan om te gaan ontbijten. Het was best wel druk, maar door de goede organisatie kwamen we toch al snel aan ons tafeltje en konden we beginnen smullen van het enorme ontbijtbuffet. Er was een enorme keuze aan kaas, vlees, zoetigheid, broodjes, cornflakes, fruitsap, yoghurt en nog veel meer. Buik meer dan rond gegeten. Het leuke is ook dat we in het hotel Newport Bay Club zaten. Een hotel met het thema van een haven, en dan vooral knappe zeilboten enzo. Dus overal zie je modellen, maquettes en schilderijen van schepen. De decoraties zijn ook allemaal in teken van zeevaart, zoals wereldkaarten, meetinstrumenten en knopen. De ontbijtzaal was dan ook volledig ingericht in zo'n stijl, dat je haast dacht dat je je op een cruise bevond.
Nu kunnen we er tegenaan om de Disney Studios te ontdekken.

------------------------

De Disney Studios tonen alvast heel indrukwekkend. Toch veel meer dan het gewone park. En niet vanwege omvang ofzo, maar echt gewoon vanwege de hoeveelheid licht en kleur dat ze op je afsturen. Alles ademt er de sfeer uit van een gigantische filmstudio in het midden van Hollywood. Het entreegebouw is langs buiten een gewone studio hangar, maar langs binnen is het ingericht om een boulevard in Hollywood voor te stellen 's nachts, met neon en schijnwerpers en straatverlichting en nog veel meer. Op de muren zijn de heuvels afgebeeld met de beroemde letters op. Eens je dan uit die studio bent, sta je oog in oog met een standbeeld van Walt Disney en Mickey Mouse . Achter hen zie je dan de boulevard verder gaan en weer uitmonden in de heuvels met de Hollywood letters op. Het lijkt allemaal zo echt, totdat je wat verder in de straat wandelt, dan zie je dat het allemaal maar een slimme optische illusie is en dat de straat maar een paar meter lang is en de gebouwen er langs, een soort vals perspectief weergeven. Alles in de Studios lijkt wel te bestaan uit decors en special effects.
Onze eerste attractie van de dag was 'Armageddon Special Effects', waarin we deel uitmaakten van een groep Russische kosmonauten in een ruimtestation. Er werd een scene uit de film nagebootst waarin het ruimtestation onder vuur kwam te liggen van de aanstormende meteoor. Dus moesten we allemaal op de brug van het station gaan staan, toen er opeens overal meteoren insloegen en de hele kamer deden schudden. Vonken en stoom spoot langs alle kanten in het rond en toen de meteoor er een einde aan maakte, ontplofte de reactor en werd er een gigantische vuurbal de kamer ingestuurd. Indrukwekkend.
Na ons ruimteavontuur namen we een treintje voor de 'Studio Tours'. Het was een rustig ritje, begeleid door verschillende acteurs, die allemaal hun zegje deden over het maken van films. We reden langs een paar sets en props van films, zoals vliegtuigen uit Pearl Harbour en wat dinosaurussen uit Dinotopia. Ook kregen we nog een kijk in hoe ze special effects toepassen in films zoals Reign of Fire. Dit kwam in de vorm van een enorme set die was aangekleed als een verwoest Londen, overal lag er puin en waren er voertuigen uitgebrand en bedolven. En toen simuleerden ze een drakenaanval. Langs alle kanten werden er vuurballen de lucht ingesmeten.
Na die attracties gingen we even langs bij de 'Art of Disney Animation', een wandel galerij waar ze ons uitleg gaven over de geschiedenis van de tekenfilm en over het creëren van sommige van de personages uit de tekenfilms. Het was best wel interessant en leuk aangekleed.
Daarna nog een paar korte ritjes in 'The Flying Carpets of Agrabah' en 'Slinky Dog Zigzag Spin'. Deze stelden in wezen niet veel voor. Gewoon een soort van uitgebreide kermisattracties waarin je rondjes draait en wat op en neer gaat.
'Animagique' stond als volgende op het programma. Het is een show die zich bijna volledig in het donker afspeelt en heel slim gebruik maakt van het blacklight principe. Zo zorgen ze ervoor dat je alleen kan zien, wat je mag zien. Misschien ken je de reclame van Mobistar, waarin ze met allerlei mensen in zwart of wit, op een identiek gekleurde achtergrond dingen laten zweven of gebruiken. Wel, dat is hetzelfde principe, maar bij 'Animagique' zag je ze totaal niet, ook al wist je dat ze ten alle tijde met bijna 10man op het podium stonden. Het verhaal gaat over Donald en Mickey die een tekenwedstrijd houden, Mickey is natuurlijk veel beter en Donald is jaloers. Dus van zodra Mickey weg is, en uitdrukkelijk tegen Donald heeft gezegd zich te gedragen, steelt Donald de sleutel van de filmkluis en gaat hij de kluis binnen om daar dan verschillende Disney klassiekers tegen het lijf te lopen en de liedjes die er bij horen te zingen. Zo had je 'Under the Sea', 'I just can't wait to be King' en 'I wanna be like you'. Uiteindelijk komt Donald toch in de problemen terecht omdat hij ook de slechteriken uit de films vrij heeft gelaten en moet Mickey hem helpen. Echt geweldig om mee te zingen.
We waren daar snel genoeg buiten om de 'Stars 'n' Cars' parade nog mee te pakken. Allerlei wagens met de figuren van Disney zoals Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Aladdin, Mary Poppins, Cruella, Ariel, Mulan en de ratten van Ratatouille.
We aten dan in een basketbalzaal. Of zo zag het er toch uit. Ik denk dat het gebaseerd moest zijn op 'High School Musical'. Misschien was het gezicht van Zac Efron dat prominent aanwezig was, ook wel een duidelijke indicatie.
Tegen dan was het al voorbij 15u, dus besloten we het rustig aan te doen en terug te gaan naar het hotel. We hadden toch al bijna alles gedaan wat we wilden doen. In de Studios is er redelijk weinig te doen als je niet graag aan staat te schuiven voor shows.
Toen we in het hotel aankwamen, waren we eigenlijk zo moe dat ik bijna meteen in slaap viel. Kennelijk is het aanstekelijk, want toen ik wakker werd, lag Evelien ook te ronken. Ze is net aan het wakker worden, dus dan gaan we nog zien om te gaan eten. En dan kijken om nog het zwembad van het hotel binnen te geraken.

----------------------

Net lekker gezwommen.
Het water was echt verfrissend en onze pijnlijke voeten en rug waren al snel vergeten.
Nu nog een beetje tv kijken en wat plannen voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten