donderdag 22 september 2011

File

Vandaag vroeg opgestaan om naar mijn kot te gaan. We hadden allerlei gereedschap bij en een hele planning opgesteld om mijn kot deze keer volledig af te werken.
Helaas is er niets van doorgegaan.
We hadden het normaal gepland om een uur of 4 te kunnen werken aan de kamer, want dan moesten we nog even langs Wouter zijn kot en dan met mama naar de laserchirurg voor wratten uit te laten branden.
Daar moesten we om 15u al zijn, dus we zijn goed vroeg vertrokken om het meeste van onze dag te maken.

Dat was buiten de vuilnismannen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gerekend. Zij hadden kennelijk besloten vanochtend een spontane staking te houden en de buurt rondom de Wetstraat af te zetten met een hoop vuilniswagens, omdat ze niet akkoord waren met de beslissing die de politici genomen hadden inzake de splitsing van Brussel. Het zou namelijk zo zijn dat, door de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, het vuilnis moet georganiseerd worden door de gemeentes en niet door het gewest, zoals het nu is. De vuilnismannen waren daar niet blij mee, want er zouden dan zogezegd 600 banen verloren gaan. Vanmiddag heeft er dan een politicus gezegd tegen die mannen dat ze maar voor de gemeente moesten gaan werken en dat ze dan net zo goed werk hebben. Allemaal redelijk logisch, volgens mij.
Nu waren we dus na een uurtje al in Brussel, dus zaten we lekker op schema. En we hebben er dan toch wel nog eens 4uur over gedaan om de laatste 5km te overbruggen tot aan mijn kot. Vier uur in de file in hartje Brussel. Lekker gezellig. We zagen onze voormiddag wegtikken. En elk uur werden we er maar weer aan herinnerd dat we er nog altijd niet uit waren via het journaal en weginfo op de radio. Het was echt deprimerend. Vooral omdat er een groot deel in de tunnels was. Vanaf de Basiliek moesten we het eerste deel van de Kroontunnel door. We hebben 2u lang geen daglicht gezien en in die tunnel vastgezeten.
En als dat nog niet slecht genoeg was, kon ons mama het niet laten van een hoop water te drinken. Gevolg, na een tijdje begon die wat ongemakkelijk te doen en te zeuren dat ze dringend naar de wc moest. Een klein kind was er niets bij.

Nuja, alles dan maar snel snel mijn kot ingesmeten. Juist het belangrijkste gedaan wat we konden en dan zo snel mogelijk uit Brussel vertrekken naar Gent. Het was al tegen 14u toen we daar aankwamen en de boodschappen uit de Makro hadden om Wouter zijn kot mee te voorzien. Dan naar de laserchirurg, mama haar beide handen en voeten in een verband, dus ik moest chauffeur zijn op de laatste etappe terug naar huis.
De dag was echt al vermoeiend en juist vanwege die enorme file. Het was gewoon buitenaards. Ze hebben die betoging gestart om de politici een hak te zetten, maar zoals gewoonlijk speelde het enkel uit tegen de gewone man in de straat die er niets mee te maken heeft. Syndicale acties moeten toch echt eens herzien worden, want stakingen doen tegenwoordig meer slecht dan goed voor de samenleving. Zoals bij de NMBS: het bestuur en de politiek heeft geen last als de treinen niet rijden. De mensen die de trein nodig hebben om naar school of hun werk te geraken wel. En die verliezen dan tijd en geld. Het systeem draait vierkant.
Nuja, dat is weer een discussie voor een andere keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten