zaterdag 17 september 2011

Disneyland, woensdag 14/09

Opgestaan om 4u. Ik was verbazingwekkend wakker genoeg om meteen uit mijn bed te springen en mij klaar te maken, als je rekening houdt dat ik maar 5uurtjes slaap heb gehad. Om 5u zijn we dan vertrokken naar Torhout om Evelien op te pikken en dan in een rechte lijn naar Rijsel.
We kwamen daar wel een beetje te vroeg aan, maar in dit geval waren we liever goed op tijd, dan net te laat. En we dachten zo ook nog genoeg tijd te hebben onze trein en ons perron te zoeken, was het niet zo dat ze in Frankrijk er de gewoonte op na houden om treinen maar 5 minuten voor aankomst aan te kondigen. Het enige dat je te weten komt, is dat je trein er zal zijn. Meer niet.
Dan toch zonder al te veel problemen onze trein en plaatsen gevonden, en een dik uur later stonden we voor de poorten van Disneyland. Nog even gaan inchecken in ons hotel, om onze parktickets te krijgen en onze bagage weg te leggen. Zo waren we rond 9u al het park in. De vakantie kon beginnen.
We hadden vanwege ons arrangement iets dat "Extra Magische Uren" noemt, wat zoveel betekent als, 2 uren extra in het park. Die uren komen er 's ochtends bij. Dus normaal gaat het park open om 10uur, maar voor hotelgasten is dat al om 8u. Er was nog niet enorm veel open qua attracties, dus gingen we eerst wat op onderzoek uit, wat verkennen. Aangezien Evelien nog nooit in Disneyland was geweest, kwam dat goed uit, zodat ze haar ogen de kost kon geven en helemaal genieten van de sfeer die er hing.
De eerste attractie die we deden, was de 'Buzz Lightyear's Laser Blast', een redelijk nieuwe aanwinst, die ikzelf ook nog nooit gezien had. Het komt erop neer om in een karretje te zitten dat op een rail loopt doorheen verschillende scenes, namelijk een gevecht tussen Buzz Lightyear en Space Command tegen Emperor Zurg en zijn leger van robots. Met een laserpistool moet je dan op verscheidene doelwitten schieten om zo Buzz te helpen en je score omhoog te krijgen. Per geraakt doelwit, gebeurt er een kleine animatie als extra beloning. Evelien haalde 1.700 punten, ik 80.000 punten. Laten we de schuld maar steken op het jarenlang spelen van games :p
Daarna zijn we even binnengewandeld bij de Nautilus, de legendarische onderzeeër van kapitein Nemo, om dan richting kasteel van Doornroosje te gaan. Tegen dan was het zo goed als 10u en gingen alle attracties open. We zijn dan maar, met de klok mee, door het park beginnen wandelen. Onze eerste stop was in Frontierland, het oude wilde westen zoals je het in cowboyfilms ziet, met saloons, huifkarren en goudzoekers. We wandelden eerst doorheen het fort van de Cavalerie en gingen zo naar 'The Haunted Mansion'. Het is niet echt griezelig, maar het maakt wel enorm indruk door zijn special effects, de prachtige animatronics en sfeer. We wilden ook de 'Big Thunder Mountain' rit maken, maar die was helaas afgesloten wegens technische problemen.
Dan maar richting Adventureland, waar je je in de jungle waant en piraten tegen het lijf loopt (letterlijk, we zijn Jack Sparrow en Kapitein Haak tegen gekomen). Jammer genoeg was er een hele hoop afgezet voor onderhoud en stond er een hele hoop van het decor in de stellingen om een grondige beurt te krijgen. 'Pirates of the Caribbean' was onze laatste attractie van de voormiddag. Niets dat zo'n honger opwekt dan een stad bestoken met kanonnen en plunderen van al zijn schatten. Alleen jammer van al dat vervloekt Azteeks goud.
We aten bij Timon en Pumba in het Hakuna Matatta restaurant. Er stonden gekruide chicken nuggets en dikke frieten op het menu.
Nadat we terug op krachten waren gekomen, liepen we langs de boomhut van de Robinsons en door de Schedelrots van Kapitein Haak naar het labyrint van Alice in Wonderland. Toen we daar, na veel zoeken, de uitgang van hadden gevonden, besloten we om naar 'It's a Small World' te gaan. Het deuntje blijft natuurlijk weer voor de komende dagen in mijn hoofd hangen.
Daarna nog een korte trip naar Endor, dankzij de 'Star Tours', gebaseerd op Star Wars, om dan nog eens terug te keren naar Frontierland. Gelukkig was de 'Big Thunder Mountain' ondertussen gerepareerd en weer op volle kracht, dus namen we dat er ook nog bij.
We begonnen tegen dan al aardig moe te worden. Moe, maar dik tevreden over onze eerste dag, keerden we terug naar ons hotel. We hadden veel van de attracties die we wilden doen, kunnen doen. En we hadden ons er nog massa's mee geamuseerd ook, dus wat wil je nog meer? We hebben gelachen, gebabbeld en goed gegeten. Nu op de kamer en wat aan het bespreken voor morgen. We zouden morgen naar de Disney Studios gaan. Maar nu eerst lekker uitrusten op onze geweldige luxe kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten