zondag 11 december 2011

Podoloog en Kerstmarkt

Gisteren waren onze ouders al vroeg weg. Zij gingen al naar Moorslede, omdat Jurgen nog moest werken en mama vanalles in orde wou maken voor de gasten die middag.
Wouter en ik bleven achter. Ik moest nog rond 11u in Oostende zijn voor mijn afspraak bij de podoloog. Dat is de specialist die voor mijn steunzolen zorgt. Ze zijn alweer een drietal jaar oud en ik begon het te voelen dat ze wat aan het afslijten waren. Dus we maakten ons klaar en vertrokken goed op tijd naar Oostende.
Gezellig in de auto, zingen en babbelen. Bij de podoloog dan te horen gekregen dat mijn steunzolen nog niet zo vreselijk slecht waren en dat ze met een paar herstellingen weer zo goed als nieuw kunnen zijn. Het enige nadeel is wel dat ik ze voor een week kwijt ben dan. Maar ja, het is beter dan niets en beter dan nieuwe kopen. Uiteindelijk, als je met goedkopere herstellingen nog een anderhalf jaar verder kan, moet je geen grote kost doen.
Dus mijn steunzolen achtergelaten bij de podoloog en dan vertrokken naar Moorslede.

Daar kwamen vrienden van de familie aan met hun kinderen. We hebben samen gegeten en gepraat. Niets speciaals eigenlijk. En dan begonnen we ons af te vragen wat we konden doen die middag. Ze hadden al vooraf voorgesteld om misschien een kerstmarkt te doen, maar niets specifieks afgesproken. Dus verdergaand op dat idee kwamen ze er opeens op om naar Rijsel te rijden om daar de kerstmarkt te doen.
Toen ik dat hoorde, fronste ik toch wel even mijn wenkbrauwen. Met twee auto's, à la minute naar Rijsel rijden, op een zaterdagmiddag, met mooi weer, op het eerste weekend van die kerstmarkt? Ik zei ook dat het misschien beter was om dat op een andere moment te doen en nu iets anders te plannen, maar zoals gewoonlijk was ik een partypooper en een luierik die niets wilt doen. Daarom waren we een uur later alweer op terugweg van Rijsel, want er was in heel Rijsel geen parkeerplaats meer vrij (geloof me, we hebben héél Rijsel afgereden) en het volk was als een vloedgolf over de straten. Het was gewoon zo druk, het was niet te geloven. Maar ja, je mag dan niet zeggen dat je wel had gedacht dat het zo ging gaan.
We zijn dan afgezakt naar Ieper, waar er ook een kerstmarkt was, maar die was eerder afgeschreven door de ouders, omdat het te klein zou zijn.

Daar enorm makkelijk parkeerplaats gevonden, gezellig door de winkelstraat gewandeld en dan naar de markt gegaan. Daar was een kleine, maar gezellige kerstmarkt geplaatst, met een ijspiste en een aantal kraampjes. Het was inderdaad niet de grootste kerstmarkt die je ooit gezien hebt, maar het was gezellig en knus en de sfeer was er. Meer moet dat toch niet zijn? Eerst gingen we dan nog iets drinken in Markt 22, een tof café nabij de lakenhallen. Daarna de kraampjes afgelopen. Ik heb twee nieuwe hangertjes gekocht. Ik ben het huidige een beetje beu gezien. Daarom heb ik er twee nieuwe uitgekozen, allebei uit hout. Het eerste is een abstracte Afrikaanse vorm en het andere een bijna Noorse geometrische figuur. Ik ga ze wel pas dragen vanaf de feestdagen. Wouter is dan in de winkelstraat nog gaan zien voor een nieuwe gsm. En tegen dan was het al bijna tijd om naar het restaurant, waar we gereserveerd hadden, te gaan.

Het was niet ver van bij Jurgen thuis, dus we konden het makkelijk te voet doen. Hoewel ik er toch tegenop zag.
Ik liep namelijk al een hele dag (sinds de podoloog) rond zonder steunzolen en met een pijnlijke teen. Dus mijn voeten en benen moesten langs alle kanten compenseren voor de gebrekkige steun die ik van mijn voeten kreeg. Ik had dan ook in korte tijd overal pijn. Beginnend vanuit mijn enkels en zo opkruipend naar mijn kuiten, knieën, bekken en uiteindelijk zelfs mijn rug. Het was toch wel een beetje afzien, dus ik denk dat ik deze week niet teveel ga proberen rondwandelen.

In het restaurant dan nog heel lekker gegeten. Vooral bezig geweest met Wouter en de kinderen.
Daarna gingen Wouter en ik dan nog terug naar Vladslo met de auto. De vrienden bleven slapen en daarom hadden we de keuze uit naar huis gaan of op de zetel en de grond te slapen. We hadden onze keuze nogal snel gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten