vrijdag 9 december 2011

Kerstmarkt en Puss in Boots

Deze donderdag was iets anders als de voorgaande.
Deze week was er niet echt een museum dat onze interesse kon wekken, dus besloten we maar een alternatief plan uit te voeren.
Zo kwam het idee om naar de kerstmarkt te gaan. In Brussel is er elk jaar een grote kerstmarkt, verspreid doorheen de hele binnenstad. Allerlei verschillende kraampjes met alle mogelijke waren kan je daar terugvinden. Van de traditionele kerstmutsen en glühwein tot Japanse theesets en leergebonden dagboeken. Er was wel voor elk wat wils. Ook de ijspiste en het reuzenrad zullen weer veel bezoekers aantrekken.
Het was niet bijster mooi weer, met de koude wind die overal doorheen ging, maar het was toch gezellig. De sfeer die er hing, al de geuren, kleuren en lichtjes, maakten het weer volledig goed. Ook de jenever en glühwein maakten veel goed.

Kort daarna was het dan tijd voor Sara en Evelien om naar huis te gaan. Zij konden niet langer blijven.
Dus gingen Wendy, Katja, Anne en ik verder naar de Hijzel. Het eerste dat we daar zagen, was het prachtige lichtschouwspel dat zich rondom de befaamde 'Balls of Steel' had gedraaid. Het Atomium was mooi verlicht en zorgde van ver al voor een mooi lichtspel. We kwamen dan al snel aan in het Bruparck, waar zowel mini-europe, Océade als de kinepolis liggen. Wij haasten ons naar de kinepolis, want we zouden de film maar nipt halen.
De keuze was snel gemaakt. We waren al een hele week aan het uitkijken naar de film 'Puss in Boots'. Voor wie het niet weet, de film is een spin-off in de Shrek-serie. Het gaat over het personage Puss in Boots vóór hij Shrek leerde kennen. Als een soort van 'secret origin'-story, zoals vele superhelden nu krijgen. Het verleden van Puss en zijn vroeger heldendaden krijg je te zien in de film. Ik ga niet teveel verklappen voor diegenen die hem nog willen zien, maar ik kan wel één ding zeggen: Hij is geweldig!
Het is echt een superfilm. Wij hebben ons met vier continue in een deuk gelegd van het lachen. Maar er zijn ook gevoelige of actievolle momenten. Het is allemaal prachtig gebalanceerd. Hoewel het verhaal enorm voorspelbaar is (toch tot een zeker niveau. Het is tenslotte een kinderfilm) blijft het genieten van de eerste tot de laatste minuut. Het is een film die echt op zichzelf kan staan. Buiten dan het personage van Puss zelf, is er geen enkele referentie naar Shrek.
Ik heb wel al gehoord van verscheidene recensies en kranten dat het een onnodige film is, dat het niets nieuws biedt, maar daar ben ik het zeker niet mee eens. Iedereen kan er natuurlijk een andere mening over hebben, maar ik vond het een goede film. En ik raad hem iedereen aan.

Dus als je eens een avondje uit wilt, maar je weet niet wat gedaan. Bel dan je vrienden of vriendinnen of partner op en wandel eens langs de kerstmarkt in jouw buurt of ga naar de cinema en bekijk 'Puss in Boots'. Ik beloof het je, je zal niet teleurgesteld zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten